2018

                            

 

Calendari Oficial 

 

WORD ARCHERY:                                                                         

WORD ACHERY EUROPA

 

 

Federació Catalana

 

Federació Catalana

 

CALENDARI ESPORTIU 2017
17 a 19 Mar

Campionat Espanya Veterans

Circular- Resultats.

Beasain-Igartza
2 al 10 Abril Campionat d'Europa Arc Adaptat St Jens Mons Francia

9 al 15

Maig

Internacional d'Holanda Arc Adaptat

Almere -Holanda-

4

Juny

Ct Catalunya absolut i Adaptat

Crònica i Resultats

Lleida

 

4 a 11 Juny

Para Archery EuropeanCup Circuit - 1st leg

Italia -Olbia
03/07 Juliol    
15 a 23 Juliol European Para-Archery Cup - 2nd leg Nove Mesto CZE
4 a 8 Juliol Campionat d'Espanya absolut i Arc Adaptat . Circular / Resultats.

Salamanca

17 Sep. Ct Catalunya Round 900

Castel Montjuïc

   

Lliga Catalana 2016

Lliga Catalana 2015

Lliga Catalana 2014

 

 
    Records Catalunya adaptat  
   

Reglament WORD ARCHERY.                         Reglamentació.

WORD ARCHERY :                                             WORD ACHERY EUROPA

 
    Resultats 2018: Resultats 2017/Resultats 2016/Resultats 2015/Resultats 2014/Resultats 2013/2012 / 2011 / 2010/  
Esportistes Internacionals

La secció de discapacitats de tir amb arc al club Tir Arc Olesa consta de 3 tècnics i 10 esportistes amb llicencia en vigor. La instal·lació es totalment adaptada.

Sis esportistes del club ja han assolit la capitania d'internacionals: Manuel BellónJosep Lluís AmadorFrancesc SanchezDavid Navas, Sergio Llamas.                                                       

Josep Lluís Amador va participar a la paralimpiada d'Atlanta 96 aconseguint el sisè lloc i va obtenir DIPLOMA PARALÍMPIC

Breu història dels paralímpics i reglamentació

Reglamentació / Els Jocs Paraolímpics, jocs d'atletisme, tir amb arc i altres esports per discapacitats i esportistes amb diferents discapacitats. Els jocs es van originar a l'hospital de Stoke Mandeville, en la localitat britànica d'Aylesbury, i formaven part d'un Calendari de rehabilitació dels veterans de la II Guerra Mundial que patien lesions de columna, creat per el doctor Ludwig Guttman, un eminent neuròleg jueu refugiat dels nazis alemanys.

L'esport, en especial l'esport competitiu, va ser l'eix central del procés de rehabilitació establert per Guttman per aquells malalts que havien sigut diagnosticats d'invàlides permanent. Aviat l'hospital  Stoke Mandeville organitzo competicions nacionals davant altres hospitals y clubs, el primer dels quals va coincidí amb el dia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Londres (1948). En tant sol dotze anys el l'esport paraolímpic celebra els primers Jocs Paraolímpics a la ciutat  de Roma el 1960.

Quaranta anys després, Antonio Rebollo, esportista espanyol paraolímpic, va llançar la fletxa que va encendre la flama Olímpica i Paraolímpic dels Jocs de Barcelona 92

La competició de Tir Amb Arc pot realitzar-se en les modalitats amb cadira de rodes i de peu, tant en categoria masculina com femenina en proves individuals i per equips. Els competidors tiren a una diana de 122 centímetres des de distancies de 30, 50, 70 i 90 metres. Els arquers amb alguna discapacitat física arriben a assolir nivells competitius i de precisió molt alts.

El Tir Amb Arc paraolímpic està integrat a al FITA i te les mateixes regles, distancies i procediments que les competicions als Joc