Calendario 2013

Calendari Oficial

Paralímpic 2013


Tir Arc Olesa


Federació Catalana


Federació Espanyola

CALENDARI ESPORTIU 2013
15 gener Campionat de Catalunya Absolut i Para-Archery: Resultats/       Castellar V.
1 al 3 febrer Campionat d'Espanya Sala Adaptat / Resultats /
Nucia /Alacant
7 Juliol Campionat Catalunya absolut i Para Archery i Lliga catalana. Circular / Resultats. Terrassa
12/14 Juliol Campionat d'Espanya absolut i Para Archery i Lliga catalana. Circular / Resultats.  Cambrils
1 al 7 Nov-2013

Campionat del Món 

Criteris de classificació

Thailandia   -Bangkok-

    Resultats lligues adaptades  
       
    Reglament IPC                                          Reglamentació  
       
    Resultats Campionat de Món Torino  
       
    /Resultats 2014/Resultats 2013/2012 / 2011 / 2010/  
Esportistes Internacionals

La secció de discapacitats de tir amb arc al club Tir Arc Olesa consta de 3 tècnics i 10 esportistes amb llicencia en vigor. La instal·lació es totalment adaptada.

Sis esportistes del club han assolit la capitania d'internacionals: Manuel Bellón, Josep Lluís Amador; Francesc Sanchez, David Navas, Sergio Llamas.                                                       

Josep Lluís Amador va participar a la paralimpiada d'Atlanta 96 aconseguint el sisè lloc i va obtenir DIPLOMA PARALÍMPIC

Breu història dels paralímpics i reglamentació

/ Reglamentació / Els Jocs Paraolímpics, jocs d'atletisme, tir amb arc i altres esports per discapacitats i esportistes amb diferents discapacitats. Els jocs es van originar a l'hospital de Stoke Mandeville, en la localitat britànica d'Aylesbury, i formaven part d'un Calendari de rehabilitació dels veterans de la II Guerra Mundial que patien lesions de columna, creat per el doctor Ludwig Guttman, un eminent neuròleg jueu refugiat dels nazis alemanys.

L'esport, en especial l'esport competitiu, va ser l'eix central del procés de rehabilitació establert per Guttman per aquells malalts que havien sigut diagnosticats d'invàlides permanent. Aviat l'hospital  Stoke Mandeville organitzo competicions nacionals davant altres hospitals y clubs, el primer dels quals va coincidí amb el dia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Londres (1948). En tant sol dotze anys el l'esport paraolímpic celebra els primers Jocs Paraolímpics a la ciutat  de Roma el 1960.

Quaranta anys després, Antonio Rebollo, esportista espanyol paraolímpic, va llançar la fletxa que va encendre la flama Olímpica i Paraolímpic dels Jocs de Barcelona 92

La competició de Tir Amb Arc pot realitzar-se en les modalitats amb cadira de rodes i de peu, tant en categoria masculina com femenina en proves individuals i per equips. Els competidors tiren a una diana de 122 centímetres des de distancies de 30, 50, 70 i 90 metres. Els arquers amb alguna discapacitat física arriben a assolir nivells competitius i de precisió molt alts.

El Tir Amb Arc paraolímpic està integrat a al FITA i te les mateixes regles, distancies i procediments que les competicions als Jocs Olímpics.