La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, ha defensat avui l’aposta del Govern per assolir un “esport normalitzat i sense adjectius”. En el marc de la presentació del llibre En Pau juga a bàsquet, escrit per Magalí Malagelada.

 

Els olesans Helena Boada, Jaume Sanmartí -President CB. Olesa i Josep Lluís Amador, soci del club i president FCEDF i entre altres, Marc Gasol, jugador de basquet de la NBA i autoritats vinculades al món de l'esport, van estar presents a l'acte que es va celebrar al Museo Colet Barcelona.                                  

Per Anna Pruna, si les federacions opten per aquest camí, fet amb consens i de manera natural, “aconseguirem un esport inclusiu i sense adjectius”, seguint l’estratègia de futur marcada pels organismes esportius internacionals. La secretària general de l’Esport ha avançat que algunes federacions catalanes ja estan treballant en aquest procés a través de diverses vies (vela, ciclisme, hípica, tennis taula, tir amb arc, tennis, hoquei herba i esgrima), i ha garantit el suport del Govern a aquelles federacions que desitgin fer aquest pas, entitats que “hauran de assumir un nou rol en aquest nou escenari” encaminat a l’assessorament, sense que representi la seva desaparició.

En l’acte de presentació, també hi ha assistit el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Toti Mumbrú, el secretari de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Jordi Alcover; el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Enric Piquet; el president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, José Luis Amador; el jugador de bàsquet de l’NBA, Marc Gasol, la jugadora de l’Olesa Espanyol, Helena Boada, i el capità i entrenador de l'equip de bàsquet en cadira de rodes del Joventut GAM de Badalona, Fabián Castilla.

Marc Gasol ha mostrat el seu “respecte” pel bàsquet en cadira de rodes, que considera molt més complicat del que la majoria de persones pensen, i ha encoratjat els nens i nenes a practicar-lo. “L’esport és una molt bona via de sortida davant els problemes. Et permet passar-ho bé i tenir el cap en un altra banda”, ha dit el jugador dels Memphis Grizzlies.

Per la seva banda, l’autora ha explicat que el llibre és fruit “d’un treball fet en equip, com passa en el bàsquet” i ha recalcat que l’obra pretén enviar el missatge que “malgrat les dificultats, tothom pot fer esport”. Magalí Malagelada, que ha inspirat el protagonista del llibre en la seva filla discapacitada, ha expressat com a “repte”, en la mateixa línia que Anna Pruna, que “els esports per a discapacitats puguin estar sota el mateix paraigües que les federacions d’aquell esport, sense especificitats, perquè representin un únic esport”. Finalment, el president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, José Luis Amador, ha exposat que el llibre “és una gran iniciativa que ens ajudarà a fer un pas endavant per demostrar tothom que l’esport adaptat està viu”.

En Pau juga a bàsquet, editat per Pedra de Toc, és la sisena publicació de la sèrie ‘Anem a educar, anem a jugar’ i explica de manera didàctica i visual l’experiència d’en Pau, un noi que gràcies a la pràctica del bàsquet en cadira de rodes descobreix un nou esport, fa nous amics i amigues, i comprova que l’esport pot ser una activitat accessible a totes les persones i beneficiosa. El llibre també explica les nocions bàsiques d’aquest esport i el significat de les indicacions dels àrbitres.