La representació catalana salda el nacional de tir amb arc amb quatre medalles pels arquers i arqueres de Catalunya i dos d'elles amb un títol de campiona per l’olesana  Alba Ubach -Tir Arc Olesa-, domina la categoria menors de 14 any. Per autonomies els olesans pujen al podi per Catalunya aconseguint la medalla de bronze en menors 14 anys.  fotos: classificacions.

Altre cop més el Centre Esportiu de Bon Pastor va gaudir aquest passat cap de setmana de la festa del tir amb arc per categories cadets i menors de 14 anys al Vè Campionat d'Espanya Cadet i Menors de 14 anys que ha tingut una brillant participació amb 88 esportistes, entre ells, nou olesans i olesanes i sota la brillant organització del Club Arc Montjuïc. Catalunya torna a demostrar ser una de les potencies nacional en el tir amb arc de base.

Destacar a la categoria menors de 14 anys a Alba Ubach representat Tir Arc Olesa que es proclama nova campiona d’Espanya desprès de tenir que eliminar a la seva companya de club Judith Teruel a 1/8 de final  i a l’aragonesa Sarvise 2/6. En semifinal Alba s’enfronta a una de les favorites la madrilenya Galisteo que després de 5-5 es va tenir que llançar una fletxa de desempat, el 10 per Alba iva ser decisiu. En la gran final, la serenitat i el  saber estar a la línia de tir d’Alba Ubach donant mostra del seu potencial s’imposa a Paula per 6/2 i es proclama nova campiona d’Espanya. A la categoria masculina el nou campió es Zoel Martin –Balears- que guanya en la final al gallec Seoane, en una fletxa de desempat després del 5-5. Altres olesanes a destacar: Adriana Pla finalitza 9na com Mar Granero i Judith Teruel. En masculí altre dels destacats Jaume Abayà finalitza 8è després de caure a ¼ de final davant el campió d’Espanya Zoel de Balears. Abayà ha realitzat un brillant campionat.

En categoria en arc recorbat cadet masculí destacar als debutants Antonio Perera i Aitor Martínez que finalitzen a la 17à posición. Els nervis ho van saber controlar quan van sortir a la pista. En arc compost, destacar el 2n lloc de Guillem Figueres que no rebien la medalla a ser menys de 8 arquers. En categoria Infantil arc compost Ramon Raluy va ser 4r classificat. En categoria cadet el català  Jordi Cubiró torna a donar altre alegria als catalans amb la medalla de bronze que guanya a Pablo Acha –Castella Lleó- per un resultat de 6/2 pel català. El nou campió cadet és l’arquer de Balears Andrei Aghiorghiesei  que derrota al madrileny Gómez 6/2. En femení la nova campiona es  Adriana Martín –Madrid- 2n Elena Diaz -Balears- i 3ra Irene Vicente –Madrid-

A l’apartat per autonomies Catalunya aconseguia dues medalles de bronze. En cadet amb Jordi Cubiró, Conrad Guerra i Alex Vidal van sumar 1605 punts. Madrid va ser la campiona amb 1678 i 2na classificada Balears amb 1660. En la categoria menors Catalunya es 3ra amb amb els olesans  Alba Ubach i Jaume Abaya amb Laia Marimon amb 1648 punts. l’Autonomia de Madrid es la guanyadora amb 1689 punts i 2n Galicia 1675 punts.